Pilih yang mana satu?
DashboardFollow
Boleh tolong click?
ClickClick
NURIRWANE IDR™


Happy! 27/01/2013
Sunday, January 27, 2013 | 7:36 PM | 4 Candy[s]

Nak tau tak ape yang happy sangat sangat sangat, sangat la konon -.-' Menyampahh, haha. Ehhh, pagi tadi bangun dengan senyuman sebab harini nak keluar jenjalan a.k.a dating :P Alhamdulillah semua lancar. Nak tengok muka happy? :D



Weeeeeeeeeeeeee! Happy sangat, sementara tunggu Pojie sampai, main laptop dulu amil order tudung budak-budak nihhh. Kenapa pakai baju kurung? Ohhhhhh, nak pergi kenduri kahwin abang Andreaaa, Pojie la tetibe ajak. Aku pun terfikir memang nak pakai baju kurung, sebab asyik pakai seluar je -.-' Baju ulang-ulang ituuu je. Bosannnn. 

Bila Pojie sampai, aku terus lock pintu dgn pagar. Abang Andrea buat kenduri kahwin kat dewan, alaaa yang dekat dengan sekolah convent tuu *orang kluang je tau* Sampai je, nampak member-member Pojie, terus gerak sesame, eeeehhhhhh, takjadi gerak dengan diorangggg! Wan dengan awek dia sampai!!! Huahuaaa! Aku tak biase dengan budak-budak yang lain except Wan dengan awek dia, awek dia okayyy, cenginiiii (Y)

Makan-makan then salam mak Andreaa. Mak dia tanya 

Mak Andrea: "Ni kawan baby ke?"
Aku: Bukann, "Ni kawan Andreaa"
Mak Andrea: "Ohhhhh Andreaa, haha"
Aku: "Opsssss, ohhh lupe! Family Andrea panggil Andrea 'baby' :P"

Adessss, masa tu aku takleh berhenti gelak, aku lupe pulak pasal tu. Okayy, then ktorang terus pergi bandar, sebenarnya memang nak pergi bandar, apehal tah Pojie tetibe ajak pergi kenduri Andrea, tak cakap awal-awal pun, pepagi tadi baru cakap.

Okayy sampai je bandar terus pergi tempat game kat atas Kluang Mall, nak tengok aksi-aksi? :D




Rancakk betul abang kite sorang ni main tembak-tembak, haishhhhh :P Best teman dia main game, nak di katakan tipa minggu pergi tempat ni untuk hiburkan diri. Fuhhhhhhhh, then jalan-jalan kejab beli coolblog, then balik, nak tengok muka penat? Ni haaaaaaaaaaaa.


Hatiku tetap untukmu walaupun mu busy hari-hari :P Wkwkwkwkw :* I love you. Hubungan ni bukan setakat kemesraan tapi kejujuran, cewahhh -.- Pehal aku ni, geli je. Nak tau hobi dia apa? Cengini (Y)

Pojie: Awak ada RM300?
Aku: Aduhhhh tak habis-habis, yelahhhhhhhhh! *pakai seatbelt*
Pojie: Hahahahahaha.

Happy dengan awak 2 Tahun, 1 Bulan, 5 Hari :*
Menang Purse Gucci!
Saturday, January 26, 2013 | 2:47 PM | 3 Candy[s]



Click untuk tumbesaran ^o^



Tak rugi saya promote habis habisan an buat entry kreatif! Argh nak tau saya dapat ape?

CONTOH.

Purse Gucci!

Saya amek warna pink! Sebab memang suka pink!
Ohh Gosh, dah contect dgn sponsor!

Sampai ke handphone dia contect, so great!




Dia suruh saya senyum, okay!



PURSE DAH SAMPAI?!!!!!!!

NAK TENGOK TAK? :D


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/







 Nampak tak dompet pink vintage tu, tu pink lama :P *baru je tukar tadi*


Thankyou Neeza!






Hadiah daripada mialiana.com dah sampai!
Tuesday, January 22, 2013 | 7:49 PM | 2 Candy[s]









Hehe seronok sangat, thanks kak miaa! :-D


Eeeeee geram!
Monday, January 21, 2013 | 9:25 PM | 0 Candy[s]




*tekan tekan kalau nak jelas*

Haaaaa tengok tuhhh! Masa tu aku geram sangat walaupun dah 2 tahun lepas.
Aku benci perempuan tu walaupun dia pura-pura baik dengan aku.
Dia still suka pojie -.-
masalahnye kenape putus dulu? 
Nak balik pojie? Fuhhhhh langkah mayat aku laa 'beby'
Bukan gaduh sebab lelaki.
Aku gaduh sebab dia cerita buruk pasal pojie kat aku,
padahal semua karut marut,
kak iera kawan dgn pojie dah lama kot.
kesian pojie kena fitnah.
Aku dengar macam-macam cerita budak form 5 tahun 2O12 fitnah pasal aku dgn pojie.
Please, korang lagi tua dari aku,
cepatlah matang eh? Walaupun dah 2 tahun berlalu.
Aku takboleh lupee bende tu.

Semoga Allah bukak pintu hati dia.





Album.......
Sunday, January 20, 2013 | 4:55 PM | 0 Candy[s]



Assalamualaikum,
hehe, nak story sikit. Aku buat album! Nampak gambar atas ni? Mestilah nampak, takkan la taknampak. Aku buat album ni sempena ktorang 2 tahun. Alaaa sesaje, kenangan bersama dah 2 tahun tu banyak sangat. Macam-macam ktorang lalui, bergaduh, fitnah paling banyak la. Ktorang kerap makan burger same-same, ade 1 hari tu, malam.. aku demam, aku nak sangat makan yougurtlicious. Tau? Buat-buat tau je laa eh? :P dia bawak aku pergi beli then makan kat tasik. happy sangat :')

Dulu...
aku form 3, dia form 5, satu sekolah. Tapi ktorang kenal bukan dari sekolah eh? Dari luar, angkara Ikaa dengan Wan. Diorang kenalkan ktorang, taksangka pulak 1 kepala! -.- kepala tak betul.

Ktorang couple 22 December 2010. Kenal daripada awal November 2010.

Alhamdulillah, ktorang sehaluan *ceh*

Aku nak blajaa betul-betul, tahun ni SPM! Aku nak masuk 1 kolej sama-sama amek diploma! Arghhh, ni azam baru, tekad sangat nak azam ni :'D


Haaa hari tu merentas desa sekolah, nak tau dapat nombor berapa? :D


Jadilahhh kan? :P Ktorang redah hujan-hujan, cikgu mantol betul.




Nak tengok majlis hari jadi amin? Nahhh..






Hadiah yang lain aku takkisah, yang laptop ni aku geram sikit! Perghh umur 9 tahun dah dapat laptop sendiri! Hahahaha, zaman zaman....





MUvsMC Prediction Contest by BOAR
Friday, January 18, 2013 | 8:05 PM | 4 Candy[s]



Hadiah
  • Wang tunai berjumlah RM100.00 akan diberikan kepada peserta yang membuat ramalan yang tepat dan memenuhi syarat-syaratyang ditetapkan.

Tarikh tutup penyertaan.
  • 6hb April 2013, 10:00PM (Kick-Off)

MC 3 - 2 MU

just prediction :P

saya minat jugak bola-bola ni, hehe. GO MC! Hahahaha :D
BOOKMARK!
Thursday, January 17, 2013 | 6:29 PM | 0 Candy[s]


Firstly nak buat untuk kawan-kawan ;)

Amacam? Hehe, Korang nak? Aku macam nak sponsor bookmark ni untuk giveaway-giveaway yang di anjurkan kat blog. Okay tak? :D

First Give Away 2012
Tuesday, January 15, 2013 | 11:33 PM | 0 Candy[s]



TAG 3 BUDAK COMEL!




Tadi jenjalan kat dashboard, terjumpa pulak kawan-kawan join GA dari Mummy ni, nak join jugak! Best tau hadiah, cer tengok kat banner atas tu, dah tengok? Haaa ape lagi? CLICK la cepat! Kang ternganga plak dah lambat!


Eeeee, selekeh betul!
| 10:45 PM | 2 Candy[s]


Okayy, hari ni ye anak-anak, saya nak ajar pasal adab berpakaian. Tak sanggup lagi nak tengok perempuan yang pakaian dia.... perghh! Buat aku sakit hati je bila tengok! Aku ni takadalah baik sangat, taklah sempurna pakaian aku. Ada cacat cela. Tapi... takadalah tayang 'body' then 'tunjuk' anggota-anggota tertentu. Memang sakit hati bila ada perempuan islam yang buat macam tu, ceritanya macam ni...

Tadi jalan-jalan dengan Pojie (bf aku), nampak ada sorang minah ni tengah pilih kasut kat Kluang Mall, pakaian dia ketat sangat, sangat-sangat dan sangat! rambut perang habis. Aku tercakap "sial la!" depan Pojie. Pojie pun cakap "bodoh betul." Sakit hati aku. Pakai la elok-elok sikit. Tadi aku nak cepat pun aku pakai baju lengan panjang, tudung pun main sarung je, tak gosok, seluar jeans dengan selipar. Pergi KM jugak kan? Satu tempat.

 Ya Allah, buka kan lah pintu hati diorang macam mana kau bukakan pintu hati aku :(

Potong mood aku nak keluar aman pada waktu malam di Kluang Mall. Yelah, biasanya orang yang macam tu keluar siang je, malam cuma ada parents dengan budak-budak kecik. Haishhhh, haaaaa! Tadi keluar dengan Poji, seronok sangat! Ktorang layan otak masing-masing. Semua perkataan mencarut keluar, tapi 1 ayat pun tak makan dalam. Maybe sebab dah lama tak keluar jenjalan malam. Aku keluar tadi pun terdesak, nak beli seluar sukan untuk koko hari rabu. Seluar lama tu macam ape je pakai. That's all for today!

Thankyou for reading, bagi mana yang read la.
Thankyou for watching, semua orang watching gambar kat post ni kan?

Xoxo,
Your love
Maizatul Nurirwane binti Idris


Mini End Year Giveaway
| 3:22 PM | 0 Candy[s]





dapat dari blog fatihah ;)


Dah tekan ke empat-empat link tu ;)


Senarai hadiah:-

Pemenang boleh pilih hadiah sendiri :) kencuali random.org. 

  • Top refferal *satu di blog Ain & satu di blog Fatihah * 
  • Random.org
  • Entri tag paling banyak *satu pemenang di blog Ain & Fatihah*
  • Entri menarik *satu di blog Fatihah*


JOINED!

GEMPAK Giveaway by Farah, Puteri & Ain
| 12:44 PM | 2 Candy[s]




SYARAT-SYARAT!


click untuk lebih jelas :)


Senarai bukti penting :D


Maaf banyak sangat nak print screen :P


Lakonan semata-mata :P



Nak tau hadiah? Clik banner la! Cepat cepat!
Nanti tak sempat menangis tak berlagu pulak,
menangis keluar lagu dangdut kalau join! :D









 
Maizatul Nurirwaneon Google+

❤ Freebies: Cursor


Daisypath Anniversary tickers
Sentuh sini!



Jom Exchange Banner ;)

iluvcontest
BUTIK AL_MUTTAQIN


Note: Terima kasih REVIEW Wane :)
Fiqah Hamed♥