Pilih yang mana satu?
DashboardFollow
Boleh tolong click?
ClickClick
NURIRWANE IDR™


Cabutan tangan untuk Mini Segmen.
Tuesday, April 30, 2013 | 10:09 PM | 8 Candy[s]






Wait yaaa, pemenang akan di umumkan esok.

Hehe, aku pulak yang tak sabar nak kasi hadiah kat korang.

Tunggu ehhhh :*



Mini Segmen by Nurirwane TAMAT!
| 9:14 PM | 6 Candy[s]




Cek nama awak awak yang join, kalau tak ada bagitau.

Kalau ada double link pun bagitau tau!


Saya akan undi tangan nombor awak semua.

Terima kasih join! 

Esok pemenang akan di umumkan! ALERT YA!


Mini Segmen by Nurirwane
| 9:02 PM | 68 Candy[s]

TAMAT!



CARA-CARA MENYERTAI:

1- Buat entry bertajuk "Mini Segmen by Nurirwane"

2- Copy banner atas dan letak kat entry, jangan lupa backlink ke entry ini.

3- Tag minimum 3 rakan blogger.

4- WAJIB buat semua syarat (AKAN DI PERIKSA!)

5- Sertakan link facebook anda di entry anda buat.



SYARAT:


WAJIB follow blog ini.

Follow: Farrsha | Hawa | Erny | AG | TGB *new* | Mia *new* | Nad *new*












 

 


Click link sampai habis loading:



http://my.sharings.cc/nurirwaneidr/share/SharpWorkshopP2P2 *new*



HADIAH:


Baju x1


Tudung Bawal x1


Top-up RM5 (Celcom) x1


Top-up RM5 x4 *new*


Keychain Love x5


Bookmark Felt x2

Review x3 *new*

Bloglist 2x *new*

Iklan x1 *new*




GAMBAR HADIAH 


SENARAI PESERTA *updated 30/4/2013



*TARIKH TAMAT: 30/4/2013! 9 malam! 
*new*

*Di batalkan sekiranya tak cukup 40 peserta

*Pemenang di pilih melalui TOP REFERRAL dan RANDOM

Referral hari ke-3 ----> SINI

Referral hari ke-7 --------> SINI

Referral hari ke 11 ------------> SINI




p/s: Jom join GA ni ;)
Senarai Peserta Mini Segmen by Nurirwane
| 4:39 PM | 6 Candy[s]


GROUP A

1- http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

2- http://kittyikin.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


3- http://snowberryy.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


4- http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


5- http://tiafatihahh.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


6- http://bondaqalish.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


7- http://setiasmile.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


8- http://sicomotizati.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


9- http://lalazarryn.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


10- http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html



GROUP B

11- http://superdreamland.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

12- http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


13- http://sabghina.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


14- http://blogmenang.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


15- http://iehahfarihah.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


16- http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


17- http://belog-farah.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


18- http://randomtalking123.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


19- http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

20- 
http://anis-tikah.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


GROUP C



21- http://www.opzzpinky.my/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

22- http://dearcrush-iloveyou.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


23- http://ameramirah.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

24- http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


25- http://norvanida.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


26- http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


27- http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


28- http://eyradzuhairah.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


29- http://zara-storylife.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


30- http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html



GROUP D


31- http://cikaydashafiqa.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


32- http://dianabecomevampire.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


33- http://alieyaeryanazamri.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

34- http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


35- http://neynaproperty.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


36- http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


37- http://nostra-fabula.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


38- http://mimifaziana.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


39- http://izzahazmin.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


40- http://iera-emilly.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html



GROUP E

41- http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

42- http://i-am-overtherainbow.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

43- http://sukahatiecha.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

44- http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

45- http://www.cikfie.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

46- http://iweaiyraa.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

47- http://www.fatindiana.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

48- http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane_25.html

49- http://alwaysmile67.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

50- http://i-ezzaen.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


GROUP F

51- http://diyasesame.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwan.html

52- http://queenamylia.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

53- http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

54- http://asyikin-ga.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

55- http://awesomesr.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

56- http://bloggingforcontest.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

57- http://blablabla95.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

58- http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

59- http://ayinaziz.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

60- http://umikasum.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html



GROUP G

61- http://therearemusicinme.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html

62- http://diaryismah.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


63- http://akugadisbiasa.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


64- http://jueazrin.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html


65- http://minedailydiary.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwanie.html

66- http://sayatakpandaiberblog.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-nurirwane.html
Gambar hadiah Mini Segmen by Nurirwane
| 4:00 PM | 0 Candy[s]


Tudung Bawal Kangroo (Green Mint) x1 by (AG)


Baju x1 by (Erny)




Keychain Love x5 by (Adfie)




Top-up RM5 x2 by (Hawa)

Top-up RM5 x2 by (Nad)



Top-up RM5 (Celcom) x1 (Farrsha)







Bookmark Felt x2 by (TGB)

Review x3 by (Mia)

Bloslist (Me)

Iklan x1 (Mia)

Referral hari ke 11
| 12:31 PM | 2 Candy[s]


Wahhh dah ada referral baru! Tahniah.

LAgi 4 hari nak tamat, nak join? 


Second cash-out SAYS a.k.a 8SHARE
Saturday, April 27, 2013 | 9:42 PM | 2 Candy[s]





Tengok tu? RM100.00 dalam masa 3 minggu!

Kalau rajin lagi banyak korang dapat.

 Yang entry INI cash-out pertama :D





Nak sertai saya? 



Referral hari ke 7
Friday, April 26, 2013 | 2:17 PM | 0 Candy[s]



Yang belum join, click SINI :)
Perhatian untuk peserta Mini Segmen by Nurirwane
Thursday, April 25, 2013 | 2:13 PM | 2 Candy[s]

Tumblr_ma63onhz6w1ru98kfo1_500_large

WARNING!

Yang tak buat syarat dengan lengkap, saya akan random nama dia sekali dalam box Ice Watch saya *itu pun nak bagitau*

Kalau dia tak cukup syarat, saya akan buang nombor random dia dalam tong kitar semula bilik saya *ade ke?*

Ingat ye AMARAN KERAS.

Ada syarat-syarat baru, tengok SINI.

Dan senarai peserta di SINI.

Saya ingatkan lagi sekali, kalau ada sponsor yang mengadu,
saya akan terus KICK you out of this Segmen.

Garang tak? Hmmm, kena jugak buat macam tu.

And lastly, this Segmen akan tamat pada 4 May 2013.

Top Referral boleh pilih mana-mana satu hadiah!


Sorry guys, terlalu marah. Love you guys, xoxo.

Assalamualaikum.
Contest Header Saya Paling MELETOP! BY : Anis
Tuesday, April 23, 2013 | 7:49 PM | 3 Candy[s]


TARIKH TAMAT: 6/5/2013




Ni header Wane :D






Segmen template paling cantik , kemas dan ringan 2013
Monday, April 22, 2013 | 9:31 PM | 0 Candy[s]






Join ye :D

Referral hari ke 3
| 7:02 PM | 0 Candy[s]




Keep it up!

Top Referral akan dapat memilih 1 hadiah yang dia nak.

Belum join lagi?

SINI
Segmen Blogwalking Aisyah Humaira
Sunday, April 21, 2013 | 6:49 PM | 20 Candy[s]



Tamat :

24/4/2013 Jam 10 malam



Tutorial: Kotak di Kiri Blog (Link Iklan)
| 3:24 PM | 4 Candy[s]





1- CTRL+F lepas tu cari <head>

2- Letak code ni di BAWAH code <head> tu


<div style="position:relative; top:400px; left: 5px; width:140px; border-radius:5px; position:fixed; padding:3px; background:#ffffff; color:#575757; font-size:12px;"><center>Boleh tolong click?<br><a href="http://bit.ly/ZwdSm1">Click</a>︱<a href="http://bit.ly/ZtBY0w">Click</a></div> 
3- Tukar warna merah tu kepada link iklan korang.

4- Tukar warna biru tu kalau korang nak tukar ke perkataan lain.

5- Tukar warna oren tu ke warna yang korang nak.

6- Tukar width hijau tu kalau nak tukar ikut size korang nak.


Tutorial ni khas untuk Sha :) Dia yang mintak ;)



DONE! :)
MAKE-UP: Corakkan Mata Lebih Besar
| 12:38 AM | 2 Candy[s]


Nak mata ala-ala korea gituhhhhh, cekedauttttt!



Bagi yang bertudung macam Wane, Wane nak mata nampak besar *walaupun mata dah besar

Kite mestilah nak nampak lagi cantik betul tak? Hehe.


p/s: Lebih bagus kalau tak pakai bulu mata palsu dan contect lens, sebab ia memudaratkan.
MAKE-UP: Cara Nak Corakkan Eyeliner Di Mata
Friday, April 19, 2013 | 3:37 PM | 5 Candy[s]

Eyeliner ada pelbagai corak, selalunya remaja sukekan eyeliner sebab eyeliner membuatkan mata remaja nampak besar, sebenarnye tak. Eyeliner membuatkan mata kita makin sepet. Kalau nak buat mata besar, kena menggunakan make-up macam eyeshadow. Ni Wane tunjuk macam mane guna eyeliner dengan cara yang betul dan buatkan kite nampak cantik.




1- Berekuk dan tebal

Yang ni buatkan mata lebih besar, yang ni sesuai untuk remja mata sepet.
kalau korang buat yang ni, seriously cute.
//sebenarnye takpayah nak pakai contect lens, boleh memudaratkan mata
Cuma pakai eyeliner ni je dah cukup AWESOME!


2- Lurus dan nipis


Yang ni sesuai untuk sesiape je, sebab ni nampak kan mata menjadi kuyu dan takbermaya,
nampak macam orang belagak sikit, hehe.
Wane pakai yang macam ni kadang-kadang, sebab nak nampakkan muka garang.
Sesuai kalau nak pergi gaduh or marah orang, hehe.


3- Nipis dan panjang

Yang macam ni nampak macam ladies, 
sesuai untuk orang mata bulat.
Pemakaian mesti kena teliti,
kalau tersilap sikit, penat nak remove, kecuali ada make-up remover.


4- Pendek dan nipis

Yang ni sesuai untuk semua, simple and steady!
Semua boleh guna macam ni, nampak make-up simple je.
Kalau nak lagi mantop, boleh pakai dengan eyeshadow.




P/S: Photo from: WeHeartIt. Semua ni original Wane type. 

Ni pendapat Wane, lain orang lain pendapat. 

Wane cuba nak bantu orang yang baru nak try bermake-up. Tapi jangan lebih-lebih tau? :D


DERMA RM0.20 KAT SINI ----> http://bit.ly/ZwdSm1




Review 3 blogger terpantas!
Thursday, April 18, 2013 | 4:04 PM | 2 Candy[s]



TAHNIAH :)




Diana's ♥



Nama: Fatin Diana

Kak Diana ni suka tolong aku, macam-macam. Seriously.

Blog dia cun melecun! Tak berat, biase je.

Dari dulu blog dia pink,

maybe penggemar pink mcm Wane kot :3 Muehehehe.

perasan tak lagu blog dia still sama?

Maknanya dia suka lagu tu, hehe.

Dengar cerita dia baru dapat doodle baru.

Dan dia salah sorang pemenang Little Giveaway Wane kat page facebook.

Jom terjah dia, click header dia.








OUR WORLD

Nama: Ez Bil

Blog dia serba biru, fuhhhhhh, sedap mata ni memandang.

Dia ada buat resepi taw!

Pergi terjah blog dia, nampak macam sedap :D

Click header biru dia.








~#ApamGemok#~ ( Official Blog )




Nama: Ira Nur

Blog dia tema pink & unggu. Comel sangat macam strawberry! :D

Dia pun comel mcm strawberry :P

Blog ringan, dia suka cerita pasal kisah hidup dia dan perkembangan semasa.

Dia pun suka review blog orang jugak! *rasanya la kot*

Yang pastinya blog dia sangatlah pinky! :D

Click header strawberry dia untuk terjah.

First Cashout SAYS a.k.a 8SHARE
| 12:53 PM | 4 Candy[s]


Nampak tak number kat atas tu?

RM90.60!

Wane cashout RM60 je dulu.

In process~



Tunggu dia COMPLETED, baru Wane boleh keluarkan RM60 tu.

Hehe. 

Siapa yang takada SAYS a.k.a 8SHARE?

Nak sign up? Click gambar comel bawah ni!

Tumblr_mki64kkhdh1qebyg6o1_500_large

Jom exchange banner?
Monday, April 15, 2013 | 7:10 PM | 2 Candy[s]



Jom Exchange Banner ;)


Jom exchange? 

1- Letak banner Wane kat blog korang.

2- Inform Wane melalui Chatbox atau Comment entry ni.

3- Wane letak banner korang, mcm banner-banner kat sidebar Wane.

The End!









 
Maizatul Nurirwaneon Google+

❤ Freebies: Cursor


Daisypath Anniversary tickers
Sentuh sini!



Jom Exchange Banner ;)

iluvcontest
BUTIK AL_MUTTAQIN


Note: Terima kasih REVIEW Wane :)
Fiqah Hamed♥