Pilih yang mana satu?
DashboardFollow
Boleh tolong click?
ClickClick
NURIRWANE IDR™


MAKE-UP: Cara Nak Corakkan Eyeliner Di Mata
Friday, April 19, 2013 | 3:37 PM | 5 Candy[s]

Eyeliner ada pelbagai corak, selalunya remaja sukekan eyeliner sebab eyeliner membuatkan mata remaja nampak besar, sebenarnye tak. Eyeliner membuatkan mata kita makin sepet. Kalau nak buat mata besar, kena menggunakan make-up macam eyeshadow. Ni Wane tunjuk macam mane guna eyeliner dengan cara yang betul dan buatkan kite nampak cantik.




1- Berekuk dan tebal

Yang ni buatkan mata lebih besar, yang ni sesuai untuk remja mata sepet.
kalau korang buat yang ni, seriously cute.
//sebenarnye takpayah nak pakai contect lens, boleh memudaratkan mata
Cuma pakai eyeliner ni je dah cukup AWESOME!


2- Lurus dan nipis


Yang ni sesuai untuk sesiape je, sebab ni nampak kan mata menjadi kuyu dan takbermaya,
nampak macam orang belagak sikit, hehe.
Wane pakai yang macam ni kadang-kadang, sebab nak nampakkan muka garang.
Sesuai kalau nak pergi gaduh or marah orang, hehe.


3- Nipis dan panjang

Yang macam ni nampak macam ladies, 
sesuai untuk orang mata bulat.
Pemakaian mesti kena teliti,
kalau tersilap sikit, penat nak remove, kecuali ada make-up remover.


4- Pendek dan nipis

Yang ni sesuai untuk semua, simple and steady!
Semua boleh guna macam ni, nampak make-up simple je.
Kalau nak lagi mantop, boleh pakai dengan eyeshadow.




P/S: Photo from: WeHeartIt. Semua ni original Wane type. 

Ni pendapat Wane, lain orang lain pendapat. 

Wane cuba nak bantu orang yang baru nak try bermake-up. Tapi jangan lebih-lebih tau? :D


DERMA RM0.20 KAT SINI ----> http://bit.ly/ZwdSm1










 
Maizatul Nurirwaneon Google+

❤ Freebies: Cursor


Daisypath Anniversary tickers
Sentuh sini!



Jom Exchange Banner ;)

iluvcontest
BUTIK AL_MUTTAQIN


Note: Terima kasih REVIEW Wane :)
Fiqah Hamed♥